20 Mar 2021

ASMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Özcan'ın, Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği'ndeki röportajı yayınlandı.

ASMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Özcan'ın, Derneğimizin üye olduğu Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği-EAPA'nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak " Neden EAPA?" konulu röportajı yayınlandı..

Sayın Özcan EAPA tarafından yönlendirilen 5 soruya cevaben yaptığı açıklamada, ASMÜD'ün EAPA'ya üye olduğu 1999 yılında EAPA ile tanıştığını, daha sonra 2006 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğini yaptığını ve 2014- 2016 yıllarında başkanlığını üstlendiğini belirterek diğer soruları aşağıdaki şekilde yanıtladı.

Neden EAPA gibi bir organizasyona ihtiyaç duyulur?

EAPA gibi uluslararası organizasyonlar küresel ölçekte endüstrinin tanınmış iletişim noktası ve güvenilir sesidir. Özellikle EAPA, asfalt endüstrisini çevresel ve sosyal olarak sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek için bir ağ kurarak, standardizasyonu ve en iyi uygulamaları desteklemektedir.

Endüstrinin en büyük zorluğu nedir?

Bir asfalt müteahhidi olarak, en büyük zorluğun yol altyapısı için finansman olduğunu düşünüyorum. Artan trafik hacmi, eskiyen yol altyapısı ve trafik kazaları gibi zorluklar ile başa çıkmak için yol yatırımlarının en üst düzeye çıkarılması gerekmektedir.

Endüstriyi yönlendirecekler için bir sonraki temel yenilik ne olacak?

Endüstrimizi yönlendirecekler için bir sonraki temel yenilikler, sürdürülebilir malzemeler, temiz enerji kaynakları, yeni finansman politikaları ve dijital teknolojilerdir.

 


Diğer haberler için tıklayınız..

Powered by Sisyön