25 Haz 2021

7. Eurasphalt & Eurobitume Kongresi Online Olarak Başarıyla Gerçekleştirildi.

ASMÜD’ün üye olduğu Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği-EAPA ve Avrupa Bitüm Birliği-Eurobitume tarafından her dört yılda bir düzenlenen Eurasphalt & Eurobitume Kongresinin 7.’si 15-17 Haziran 2021 tarihlerinde sanal ortamda başarı ile gerçekleştirildi. Beş kıtadan yaklaşık 800 kişinin katıldığı ve ilk kez sanal ortamda yapılan "Geleceğin Mobilitesi için Asfalt 4.0" temalı Kongrede; davetli konuşmacıların yer aldığı Açılış Oturumunun ardından, sözel sunuma seçilen 72 bildiri birbirine paralel düzenlenen 13 Teknik Oturumda sunuldu. Ayrıca kongrenin Poster Oturumunda yer alan 200 adet bildiri katılımcıların incelemelerine açıldı. Kongrede Teknik ve Poster Oturumlarının yanısıra, İletişim Oturumu, Kapanış Oturumu ve bazı firmaların yeni ürünlerini tanıttığı Ticari Oturum olmak üzere toplam 18 oturum gerçekleştirildi. Kongre sırasında tüm katılımcılara açık olan Sanal Sergi alanında yer alan 35 firma video, broşür ve canlı bağlantılar ile ürünlerini tanıttı.

Kongrenin ikinci günü düzenlenen Sağlık ve Güvenlik konulu Teknik Oturumda, Karayolları Genel Müdürlüğü Ar-Ge Dairesi Başkanlığından Sayın Nazan Ünal, Kongre Bilim Kurulunca birçok bildiri arasından sözel sunuma seçilen “Agrega ve Üstyapı Tipinin Kayma Direncine Etkisi” başlıklı bildirisini sundu. ASMÜD- KGM işbirliği ile Derneğimiz Genel Sekreteri Zeliha Temren tarafından hazırlanan "Köpük bitüm ile üretilen ılık karışım asfaltın arazi performansı" konulu bildiri poster oturumunda yer aldı.

Haziran 2020’de Madrid’de gerçekleştirilmesi planlanan ve hazırlıklarına üç yıl önce başlanan, ancak Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle tüm dünyada yaşanan kısıtlamalardan dolayı mecburi olarak ertelenen Kongrenin Kapanış Oturumunda konuşma yapan EAPA’nın Haziran 2019-Mayıs 2021 döneminde başkanlığını yürüten François Chaigon, fiziksel olarak yapılması planlanan bir kongrenin ertelenmesi ve sanal ortama taşınması ile ilgili olarak yaşadıkları zorluklar ve sıkıntılardan bahsederek, sanal ortamda ilk kez düzenlenen E&E Kongresinin bu zor koşullar altında başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm katılımcılara, konuşmacılara, sponsorlara, sergicilere, organizasyon komitesinde yer alan üyelere ve organizasyon firmasına teşekkür etti. Konuşmasında yolların ilk “sosyal ağ” olduğunu ifade eden Sayın Chaigon, insanları birbirine bağlayan ve yük taşımacılığını sağlayan karayolu ağlarının her ülke için gerekli olduğunu vurgulayarak, yeniden kullanılabilen asfaltın, sıcak, ılık ve soğuk teknikler ile üretilebilen bir malzeme olduğunun bilindiğini ifade etti. Avrupa’da sera gazı emisyonun azaltılmasına yardımcı olacak asfalt yolların geleceğin mobilitesi için hazır olduğunu belirten Sayın Chaigon, kapanışı yapmak üzere sözü EAPA’nın yeni başkanı Sayın Juan Jose Potti’ye bıraktı.

Kongrenin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan EAPA Başkanı Potti, ilk olarak bu sene Haziran ayının başında asfaltın promosyonu amacıyla düzenlenen “Asfalt Koşucuları” adlı yarışmadan bahsederek ilk üçe girenler hakkında bilgi verdi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yüksek seviyede teknik içeriğe sahip kongrenin tüm oturumlarının bilgilendirici olduğunu belirten Potti, kongrenin tüm paydaşlarına, sosyal medyada yapmış oldukları promosyon ve tanıtım ile kongre sanal ortamındaki dinamik söyleşilerinden dolayı teşekkür etti. Kongrede Asfalt 4.0 ile ilgili birçok sunun yapıldığını ifade eden EAPA Başkanı, “Sektör adına büyük bir adım attığımıza inanıyorum. Benim açımdan dijital dönüşümün faaliyetlerimizde gerçeğe dönüşmesi öncelikli ve gerekli olan bir konu. Sektörümüzle ilgili veri oluşumunun sağlanması için çok aktif olmalıyız.” diye konuştu.

Açılış Oturumunda üniversiteden, sektörden ve yol otoritesinden konusunda uzman dört konuşmacı tarafından “Asfalt ve Endüstri 4.0”ın çeşitli yönleriyle tartışıldığını, örneklerin ve gelişmelerin aktarıldığını belirten Sayın Potti, bu deneyimlerin sektörümüzü daha hızlı ve daha etkili hareket etmeye motive etmesi gerektiğini ifade etti ve asfalt sektöründe dijital dönüşüme katkı sağlayan bu stratejik ittifakın gelişmeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi. İletişim Oturumuna katılan altı sektör temsilcisinin Asfalt 4.0 ile ilgili gerçekleştirdikleri faaliyetlerine ilişkin ilham verici örnekler verdiklerini ve bu deneyimlerin diğer şirketlerce de uygulanılacağına inandığını söyleyen Başkan, “Sadece yol yapmak için değil, tüm zorluklarımıza çözümler bulmak için uyarlamamız gereken fikirlerimizi geliştirmek üzere paylaşmamız ve bazen de harekete geçmemiz gerekiyor. Geleceğin Liderleri Oturumunda bu fikirler ve öneriler paylaşıldı” dedi. Sayın Potti, E&E Kongrelerinin her birinin sonunda bir dizi sonuca varıldığını açıklayarak, " daha iyi bir asfalt endüstrisi için kamu-özel sektör arasındaki işbirliğinin önemini ve innovasyonun asfalt sektörüne uygulanmasının gerekliliğini " bir sonuç örneği olarak verdi. 7. E&E kongresinde ise iki ana sonuca ulaşıldığını belirten Başkan, ilk sonucun, “özel sektörün gelecekteki yeni mobilite ile ilgili bir aktör olması gerekliliği", ikincisinin ise "gelecekteki mobilite için Asfalt 4.0’ın gelişimini sağlayan dijitalleşme, innovasyon ve sürdürülebilirlik konularının sektörce benimsenmesi" olduğunu söyledi ve kongrenin organizasyonda emeği geçenlere, katılımcılara, konuşmacılara ve sergicilere teşekkür ederek Kongreyi kapattı.


Diğer haberler için tıklayınız..

Powered by Sisyön