19 Kas 2021

ASMÜD 18. IRF Dünya Toplantısı ve Sergisi’ne Katıldı

Destekleyici Kuruluşları arasında ASMÜD’ün’de yer aldığı, Dubai Karayolları ve Ulaştırma İdaresi’nin evsahipliğinde Dubai’de 7-10 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “Yarının Yolları: Yenilikçi ve Sürdürülebilir Çözümler” temalı IRF 18. Dünya Toplantısı ve Sergisi’ne ASMÜD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuzey Marmara Otoyolu-KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin katıldı.

Ulaştırma sektörüne ilişkin stratejileri belirlemek ve bunları gerçekleştirmek için gereken politika ve yatırımları yansıtan bir yol haritası oluşturmak, sektördeki yenilikleri ve teknolojileri aktarmak amacıyla düzenlenen 18. IRF Dünya Toplantısı ve Sergisine dünyanın farklı bölgelerinden üst düzey politikacılar, düşünce liderleri ve yol profesyonelleri katıldı.

IRF’in işbirliği içinde bulunduğu 36 üniversiteden tanınmış uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan toplantının Teknik Programı kapsamında, yeni nesil karayolu hareketliliği, esnek ulaşım hizmetleri, “Sıfır Vizyon” karayolu trafik kazası stratejileri ve karayolu sektörünü karbondan arındırmak için politika araçlarını ele alan çok sayıda oturum gerçekleştirildi. Bu oturumlarda 58 farklı ülkeden 250’den fazla bildiri sunuldu.

Bu toplantıda, altyapı teknolojilerinin gelişmesini sağlayan mükemmel ve yenilikçi projeler ile bu alanda başarılı olan çalışanlara 'IRF Global Başarı Ödülleri' verildi. Bu kapsamda  'En İyi Proje Finansmanı ve Ekonomisi' kategorisinde birincilik ödülüne, tüm dünyada ilgiyle takip edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu layık görüldü.  Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu projesi yetkilileri yapılan törene katılarak global başarı ödülünü aldılar.

Toplantının Kapanış Töreninde Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Bill Sowell, dünyanın dört bir yanından 2487 delegenin bir araya getiren etkinliğin, sektördeki mevzut zorlukların özel olarak ele alınması ve gelecek on yıl için ileriye dönük stratejilerin belirlenmesine yönelik çeşitli hedeflere ulaştığını belirtti.

IRF Başkanı ve CEO'su C. Patrick Sankey ise toplantının kapanışında, "Sektör pandemiden kurtulurken, sektörün ayak izini azaltan modelleri belirlemeye devam etmek ve sektörü gelecekteki hareketliliğe tamamen hazırlamak bizim görevimizdir. Bu, yol ağlarımızı yeşillendirmek, iklim değişikliğine daha dayanıklı yapmak, şehir içi yolları bağlantılı hale getirmek ve elektrikli araçlar için hazırlamak anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Küresel bir zirve ve teknoloji vitrini olan 18. IRF Dünya Toplantısı ve Sergisi, sürdürülebilirlik ve mobiliteye ilişkin kilit zorlukların çözülebilmesine yönelik fikir birliği ve bilgi ortaklıkları oluşturma çağrısıyla sona erdi. Endüstriyi etkilemeye, zorlamaya ve ilham vermeye devam edecek olan yeni mobilite hizmetlerine daha fazla odaklanılması sonucuna varıldı.


Diğer haberler için tıklayınız..

Powered by Sisyön