5 Eyl 2023

ASMÜD "Asfalt Endüstrisinde Yeşil Dönüşüm" Konferansı 25 Ekim 2023, Grand Ankara Otel'de Yapılıyor

Günümüzde iklim değişikliğine neden olan karbon emisyon kaynakları arasında yüksek bir paya sahip olan yolların iklim değişikliğinin şiddetli etkilerine karşı dayanıklılığı, yol sektörünün temel sorunları arasındadır. D ünyada kaplamalı yol ağının %90’nında asfalt kullanıldığından, asfalt endüstrisi, iklim nötr bir geleceği hedefleyerek sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılık ilkelerini esas alan eylem planlarını hazırlamaya ve uygulamaya başlamıştır.

Bu kapsamda, geleneksel asfalt yolları ve uygulanan teknolojileri çevre dostu ve sürdürülebilir malzemelerle, enerji verimliliği yüksek teknolojiler ve çevresel etkileri minimize eden tasarım yaklaşımlarıyla yenilemek amacıyla, karbon emisyonlarının azaltılmasını, sorumlu kaynak kullanımını ve döngüsel ekonomiye katkı sağlamak üzere malzemelerin geri kazanılmasını, daha düşük enerji tüketen üretim süreçlerini ve yolların daha uzun ömürlü olmasını sağlanmak üzere yeşil dönüşümü hedefine alan asfalt endüstrisi, odaklandığı bu hedef doğrultusunda yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye asfalt endüstrisinin tek sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği-ASMÜD, konuyla ilgili dünya asfalt endüstrisindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yeşil dönüşüm konusunu gündeminin odağına almıştır. Bu doğrultuda, iklim değişikliğinin sert etkilerine açık olan yollarda karşılaşılan sorunların nedenlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak, karbon sıfıra giden yolda hedefe yönelik stratejileri belirlemede bir fırsat yaratmak üzere ASMÜD “Asfalt Endüstrisinde Yeşil Dönüşüm”temalı bir konferans düzenlemeyi planladı.

Asfalt Endüstrisinde Yeşil Dönüşüm Konferansı ”nda ülkemizin yeşil mutabakat eylem planı, Amerika, Avrupa ve Avustralya asfalt endüstrisinin karbon nötr yol haritaları, yeşil kamu ihale mevzuatı ile yollarda çevreci ihale kriterleri ve asfalt endüstrisinde geliştirilen sürdürülebilir, yeşil asfalt teknolojileri konularında ulusal ve uluslararası ilgili kurum ve kuruluşların yönetici ve uzmanları tarafından sunumlar yapılacaktır.

Taslak programı ve kayıt formuna aşağıdaki bağlantılardan ulaşabileceğiniz Konferansımıza, ilgili kamu, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile asfalt sektörünün tüm taraflarını davet eder ve katılımlarınız ile onurlandırmanızı dileriz.


Diğer haberler için tıklayınız..

Powered by Sisyön